Homestays 1
Adults

booknow

 booknow

 

Dahong Homestay

Hai! Jika anda sedang mencari penginapan yang bersih, selesa, perkhidmatan yang baik, lokasi yang strategik, serta harga yang berpatutan atau ingin menikmati suasana seperti di rumah. Jelas sekali, Homestay kami sangat sesuai untuk para pelancong seperti anda!

Sejak akhir-akhir ini, Melaka merupakan salah satu negeri yang mempunyai sebilangan besar pelancong dan pelancong asing yang ingin melawat ke Melaka. Bersama-sama dengan peningkatan pengunjung dan permintaan yang besar, banyak penginapan homestay yang diiklankan dan ditubuhkan di sini.. Walau bagaimanapun, Dahong Homestay mempunyai beberapa homestay di sekitar kawasan bandar Melaka. Tujuan utama kami adalah untuk menyediakan tetamu dengan pilihan-pilihan dan untuk memberikan keseronokan dan penginapan kelas pertama kepada tetamu juga. Kami percaya, jika kami benar-benar boleh memenuhi keperluan asas para tetamu, hati mereka juga mudah untuk menginap di hometay kami, dan kami juga akan mendapat sokongan dan kepercayaan dari mereka juga!

booknow

 booknow

 

Dahong Homestay yang terletak di tengah-tengah bandar warisan di bandar Melaka menawarkan kelengkapan rumah yang berkualiti tinggi dan tilam yang selesa, Sebahagian bilik dilengkapi dengan bilik mandi peribadi. Kami juga menyediakan Wi-Fi percuma dan TV satelit serta gaya moden rumah dengan hiasan tema dan ciri-ciri yang berbeza. Di samping itu, homestay kami mempunyai ciri-ciri khas, iaitu tetamu diberikan kad aksesutama untuk keselamatan luar, pengunjung juga perlu memasukkan kata laluan yang disediakan di peti keselamatan dan mendapatkan kunci dan kad akses untuk membuka pintu homestay kami.

Penginapan homestay kami mempunyai reka bentuk yang mudah dan mesra alam di persekitaran yang terang dan ceria. Selain itu, keperluan asas yang disediakan termasuk pembakar roti, kemudahan, meja makan, pengering rambut, mesin basuh, pengering dan peralatan dapur serta seterika juga disediakan. Di ruang tamu yang luas, kami juga menyediakan bar mini, dan sudut kecil untuk tetamu untuk berehat atau minum atau berbual bersama-sama dengan rakan-rakan dan keluarga, Salah satu penginapan homestay kami mempunya pemandangan laut, para tetamu boleh menikmati secawan teh sambil menikmati pemandangan pantai atau pemandangan di bandar ini, atau mengadakan  parti meriah barbeku, dan majlis perkahwinan juga.

Tempat tarikan yang berdekatan termasuk The Stadhuys, Gereja Christ, Bukit St. Paul, Kuil Sam Po Kong, Porta de Santiago dan Deklarasi Kemerdekaan, Memorial Kemerdekaan, hanya memandu kereta atau berjalan kaki beberapa minit. Tambahan pula, dari homestay kami, anda boleh berjalan kaki atau memandu kereta selama 5 hingga 10 minit untuk sampai ke Jonker Street yang terkenal, kafe dan beberapa tempat menarik yang berhampiran. Lapangan terbang terdekat dengan homestay kami adalah Lapangan Terbang Antarabangsa Melaka, iaitu kira-kira 20 minit dari homestay kami dengan memandu kereta.

Selain daripada itu, anda juga boleh melawat ke Istana Kesultanan, Pusat Sains Melaka Planetarium Adventure, Taman Mini Malaysia & Mini ASEAN dan tapak warisan lain serta tarikan mercu tanda bagi lawatan sehari yang hebat.

Kami, Dahong Homestay ingin membawa anda menikmati keselesaan seperti berada di rumah dan persekitaran yang menyenangkan untuk dinikmati serta berkumpul bersama keluarga dan rakan-rakan untuk menghabiskan perjalanan yang sempurna di Melaka.

Sudah tentu, kami juga menyediakan beberapa penginapan homestay yang menarik di bawah Dahong seperti AOYA Homestay, AOYA Villa dan 27 ° G.

P/S: Fikirkan Melaka. Fikirkan Dahong. Fikirkan Keselesaan Seperti Di Rumah.

Penginapan Lima Bintang DaHong


Sebuah Tiga Tingakat Rumah yang mempunyai 8 bilik tidur dan boleh menampung lebih ramai orang berbanding dengan hotel.

Boleh menampung seramai 46 ORANG dalam satu rumah.Penginapan Lima Bintang ini juga menyediakan Wi-Fi percuma di setiap ruang.


Penginapan Lima Bintang DaHong menawarkan penginapan yang mesra untuk semua pelancong yang datang melawat ke Melaka. Penginapan ini hanya 1KM dari Gereja Kristus dan 1KM ke Jonker Walk.

 

A land of fun, leisure and discovery. Come catch the sight, smell and sound of Melaka food, culture and fashion.


MELAKA ADVENTURE MALAY


It comes in all shapes, sizes, taste, color, fragrance and types.
No matter whats your taste, you can find it here in the land of food.


TASTE THE FOOD OF MELAKA MALAY