Kafe

Kafé Geographer 

geographer cafe

Terletak di kawasan yang mudah dilihat iaitu betul-betul di tengah-tengah Chinatown, Lama Melaka.Kafe ini mencerminkan daya tarikan lama dan ia juga mengekalkan tradisi Timur dan Barat.

Pelawat akan menikmati pemandangan kedai-kedai, rumah-rumah dan bangunan abad lama. Geographer Cafe berdekatan dengan kuil dan Masjid. Kafe ini mempunyai seni bina lama yang memenuhi kehendak budaya dari masa lalu hingga ke hari ini.

Kafe Calanthe Art 

calantheartcafe

Kafe kecil ini terletak di tengah-tengah jalan di Jonker Walk. Calanthe Art Cafe menggunakan biji kopi tempatan, dan menyediakan rasa kopi dari 13 negeri yang berlainan di Malaysia. Reka bentuk dalaman juga memaparkan karya seni artis tempatan.

Kafe Hard Rock 

hardrock

Menaikkan selera anda ke salah satu Legendary® Burgers dan menjamu selera anda dengan persembahan instrumen ikonik beberapa artis terkenal. Menampilkan hiasan jenis-jenis gitar yang terkenal kegemaran anda, terdapat banyak untuk dilihat semasa anda menikmati makanan di Hard Rock Café.

Kafe Nadeje 

nadeje

Cuba kombinasi yang mengejutkan dari kafein dan crepes di Nadeje Café. Bertempat di dalam Mahkota Parade. Kafe ini terkenal dengan Mille crepe - kek pencuci mulut Perancis yang dibuat daripada banyak lapisan crepe. Nadeje juga mempunyai cawangan di Kuala Lumpur.

 

Kafe Limau - Limau 

limaumelaka9

Dipenuhi dengan unsur-unsur seni di luar dan di dalam kafe,  suasana di tempat ini adalah benar-benar hebat. Kafe ini menyediakan makanan seperti salad, sandwic, jus buah-buahan, dan milkshake. Mempunyai hiasan lampu-lampu mewah yang tergantung di siling dan sudut bacaan akan menarik perhatian anda. Kafe ini juga mempunyai perkhidmatan Wi-Fi percuma untuk pelanggan.